Föreningen

Bostadsrättsföreningen Viggbyholm bildades 2006 för att ta över husen i kvarteret Järnvägsallén, Södervägen och Viggbyholmsvägen. I december 2009 gjordes ombildningen möjlig och före jul kunde föreningen ta över de 159 lägenheterna i de tre byggnaderna.

Kvarteret började byggas 1947 och var färdigbyggt 1949. Husen ligger som i en triangel med stjärnhus placerade längs med ena långsidan. Alla husen är byggda i tre våningar och med källare.

Genom åren har de tidstypiska 40-50-talsbyggnaderna renoverats i omgångar. Bland annat har balkongerna setts över så sent som under 90 talet, fasadputsen gjordes om samma tid och vindarna tilläggsisolerades.

Fastigheten omfamnar en stor grön och lummig gård med lekplats för barn och sittytor för både paus och picnick.

De som bor i föreningen har bara någon minuts promenad till Roslagsbanan som åt ena hållet når Stockholms city på 22 minuter och 20 minuter åt andra hållet slutar vid Österskär – Storstockholms närmsta havsbad.

Bara två stationer bort ligger Stockholms största handelsplats Täby Centrum.