Föreningen

Bostadsrättsföreningen Viggbyholm bildades 2006 för att ta över husen i kvarteret Järnvägsallén, Södervägen och Viggbyholmsvägen. I december 2009 gjordes ombildningen möjlig och före jul kunde föreningen ta över lägenheterna i de tre byggnaderna. Idag består föreningen av 163 lägenheter fördelade på 21 portar.

Kvarteret började byggas 1947 och var färdigbyggt 1949. Husen ligger som i en triangel med stjärnhus placerade längs med ena långsidan. Alla husen är byggda i tre våningar och med källare. Varje lägenhet har både källarförråd och matkällare.

Genom åren har de tidstypiska 40-50-talsbyggnaderna renoverats i omgångar. Bland annat har balkongerna setts över under 90-talet, fasadputsen gjordes om samma tid och vindarna tilläggsisolerades. I föreningen finns även en renoverad tvättstuga och en bastu. Till föreningen hör också nio garage.

Fastigheten omfamnar en stor grön och lummig gård med sittytor och grill samt en lekplats för barn. Sommaren 2020 köpte föreningen en 16 meter hög flaggstång till innergården. Under säsong pryds flaggstången av en belysning med 4000 lampor.

De som bor i föreningen har bara någon minuts promenad till Roslagsbanan som åt ena hållet når Stockholm östra på 22 minuter och 20 minuter åt andra hållet slutar vid Österskär – Storstockholms närmsta havsbad. Bara två stationer bort ligger Täby centrum.

Styrelsen

Styrelsen ansvarar för den löpande verksamheten i föreningen. Styrelsen väljs på stämman och består verksamhetsåret 2021/2022 av sju ledamöter. Du når styrelsen på info@brfviggbyholmkotten.se

Valberedningen

Valberedningen förbereder förslag på styrelse till föreningens stämma. Du kan kontakta valberedningen på valberedningen@brfviggbyholmkotten.se