Störningar

Alla som bor i husen ska ha en lugn och trygg boendemiljö. För att alla ska trivas är det viktigt att man inte störs av omkringboende. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn och lagen ser strängt på störningar. Den som stör och inte rättar sig efter tillsägelse från styrelsen kan i allvarligare fall komma att bli uppsagd från lägenheten.

Om du vid upprepade tillfällen blir störd bör du skicka en störningsanmälan till styrelsen, använd denna blankett:

Störningsanmälan

Skyldigheten gäller i lägenheten men också i gemensamma utrymmen som till exempel trapphus, tvättstuga och bastu. Reglerna gäller dygnet runt, du får inte störa dina grannar vid någon tidpunkt på dygnet.

  • Det är dock extra viktigt vardagar och lördagar från kl. 20.00 på kvällen till kl. 8.00 på morgonen, då inget störande arbete får utföras.
  • Undvik att köra tvätt- och diskmaskiner under denna tid. Tänk även på att anpassa ljudvolymen på tv eller när du spelar musik.
  • Söndagar och helgdagar får inget störande arbete utföras.

Du som är lägenhetsinnehavare ansvarar för att dina besökare inte stör grannar.

Fest

Om du planerar en fest eller andra trevligheter bör du informera dina grannar i god tid innan om du tror att du kommer att störa. Du kan också sätta upp en lapp i porten, din egen och kanske även i porten bredvid om du har grannar vägg i vägg som bor i en annan port.

Tänk även på detta när du arrangerar en tillställning på innergården.

Rökning

Det är förbjudet att röka i allmänna utrymmen såsom entréer och trapphus. Tänk även på att rökning på balkongen kan utgöra en olägenhet för de närmsta grannarna. Vi rekommenderar att du inte röker på balkongen, men skulle du ändå göra det, fimpa i till exempel en burk med vatten, eller på annat sätt så att askan inte hamnar hos grannen.

Släng inte fimpar från fönster eller balkong och röker du utanför fastigheten, plocka upp dina fimpar.